2018-01-04 08:28:37• hírek • Agerpres.ro

Lemondott a vízügyi és erdészeti minisztérium vezetője

Doina Pană, volt víz- és erdőügyi miniszter úgy értékelte, hogy teljesítette a feladatát, miután két mandátuma alatt erőtejesen visszaszorult a törvénytelen fakitermelés: évi 8,8 millió köbméterről (2014-ben) évi 0,4 millió köbméterre (2017-ben).

"Ehhez hozzájárult a 2014-ben bevezetett erdőradar, valamint a vonatkozó törvénymódosítások, amelyeknek társkezdeményezője voltam" - nyilatkozta volt tárcavezető, aki hozzátette: Románia rönkexportőrből rönkimportőr lett.

Tevékenységi kiértékelőjében Doina Pană kiemelte, hogy támogatták azokat az erdőtulajdonosokat, akiknek birtoka védett területeken van, s akikre számos kitermelési korlátozás vonatkozik. Ugyanakkor megoldották azt, hogy minden erdő felügyelet alá kerüljön, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonosa, és beazonosították az érintetlen erdőket.

A tárca közleménye szerint Adriana Doina Pană egészségügyi okokból 2018. január 3-án benyújtotta lemondását Mihai Tudose kormányfőnek. Doina Pană 2017. június 29-én vette át a víz- és erdőügyi tárca vezetését. Korábban, a harmadik Ponta-kormány idején, 2014 márciusa és decembere között már ellátta ezt a feladatot. 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: